Els recursos de Barcelona Activa per trobar feina, explicats en un webinar del Club de Feina

23/04/2021

Barcelona Activa, l’espai de suport a les empreses, l’emprenedoria i la recerca de feina de l’ajuntament de Barcelona, posa a l’abast dels ciutadans un munt de serveis, espais, recursos i formacions que les ajuden a trobar feina o millorar la seva ocupabilitat.

De totes aquestes eines i recursos va parlar Mònica Medina, tècnica d’accions de proximitat al Besòs i al Maresme, en un webinar del Club de Feina de FECETC que vam celebrar el 22 d’abril.

Mònica Medina va començar la seva xerrada exposant els quatre grans eixos d’actuació de Barcelona Activa. A continuació va detallar les diferents actuacions pensades específicament per a les persones que busquen feina, que van des dels programes específics en funció de l’edat, la formació, el barri o altres paràmetres, fins als plans d’ocupació (cal estar inscrit al Servei d’Ocupació de Catalunya-SOC), el coaching, les mentories per a majors de 50 anys, l’escola de competències, les cases d’oficis per a noves (vinculades als barris), els cursos per obtenir certificats de professionalitat o els que formen en sectors concrets generadors d’ocupació, com la logística, l’economia verda o l’atenció sociosanitària.

A banda d’explicar els recursos, la tècnica va explicar  aspectes pràctics i contactes de correu electrònic per accedir als diferents recursos; explicà així mateix com inscriure’s i moure’s per la web de Barcelona Activa, accedir a l’espai d’ofertes de feina i presentar candidatures. Finalment parlà de l’interès que pot tenir fer el test de competències, del servei d’assessorament legal i de les diferents formacions del Cibernàrium. La sessió va ser molt pràctica i participativa i va respondre força dubtes concrets dels assistents. La va tancar el director de FECETC, Miquel Vidal, que va agrair les valuoses aportacions de coneixement que han fet els diferents ponents dels webinars, que són una de les activitats del Club de Feina de FECETC i la fundació CIES, amb el suport de Barcelona Activa.

En aquesta ocasió, a més dels participants del Club, a la sessió va assistir també personal de dues entitats més que tenen seu al Piramidón (edificio n té la seu la FECETC): del Punt Òmnia i del Tuc-tuc de La Verneda i La Pau, el que reforça la vessant comunitària i col·laborativa dels projectes d’inclusió de la FECETC-CIES.

 

NOTÍCIES

CERCAR TEMES

Altres notícies de la FECETC