Les qualitats que busquen les empreses de serveis en els seus candidats, al primer webinar de l’abril del club de feina

09/04/2021

Un moment del webinar

Les noves formes de selecció de personal en els temps actuals i els valors que més “puntuen” en els candidats a treballar a les empreses de serveis i “facility services” van se protagonistes al webinar del 8 d’abril del Club de Feina ‘Sí, i millor’ de la nostra federació i la fundació CIES.

El webinar va tenir com a ponent el soci-consultor de Sinergia Team & Training, David Pradal, el qual va explicar l’evolució del sistemes de selecció: per experiència, per competències i, en els últims temps, per valors (personals, socials empresarials…).

Pradal va detallar a continuació les característiques i avantatges d’aquest últim. Són uns valors, va dir, amb els quals el treballador ha de saber transmetre la imatge  que l’empresa-client vol oferir a l’exterior. Va afegir que la selecció per valors permet una ràpida integració del treballador a l’empresa i que se l’identifiqui amb ella, la qual cosa facilita la retenció del talent. En la seva xerrada, el consultor va exposar algunes preguntes habituals que es fan als candidats a les entrevistes de la selecció per valors, els problemes laborals d’aquest tipus d’empreses que és millor evitar (absentisme, rotació, manca de flexibilitat, manca d’identificació amb l’empresa…)

Així mateix, abordà les qualitats que més es valoren dels candidats, com la responsabilitat i el compromís, la flexibilitat i disponibilitat i la capacitat de resolució de problemes, entre d’altres. També es valora que sigui empàtic, discret “i abanderi la imatge de l’empresa”, a més de la polivalència (“que sigui espavilat”) i, arran de la crisi del coronavirus, la proximitat al centre de treball.

Els webinars del Club de Feina són sessions adreçades especialment a les  persones amb discapacitat participants en el projecte però també obertes a altres persones interessades en els diferents temes que s’hi abordaran. L’objectiu d’aquests webinars és informar i formar sobre diferents aspectes relacionats amb el món laboral i com preparar-se per accedir-hi.

Alhora, el projecte Club de Feina, que compta amb el suport de l’ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, i de la fundació CIES, continua organitzant sessions de grup amb totes les mesures de prevenció de COVID, així com les assessories individuals i les accions d’inserció de participants a les empreses.

NOTÍCIES

CERCAR TEMES

Altres notícies de la FECETC