Un 78 % de  treballadors amb discapacitat dels CET catalans són d’especials dificultats

30/03/2021

Un dels gràfics de l'informe

Els treballadors amb discapacitat amb especials dificultats són majoria als CET catalans i representen ja un 78 per cent de les plantilles. Aquesta és una de les dades destacades del darrer informe Infocet, amb dades del 2019 i que recentment ha donat a conèixer la direcció general d’Economia Social, el Tercer Sector i les Cooperatives del departament de Treball. Aquesta dada mostra que els CET catalans compleixen la seva funció d’inclusió laboral de les persones amb discapacitat.

L’estudi InfoCET intenta ser una “fotografia” anual de la situació dels centres especial de treball i és de gran ajuda en la presa de decisions. A més, va millorant la qualitat de la informació, que és cada cop més desglossada i aporta dades sobre tipologia de discapacitat, activitats econòmiques, formes jurídiques dels CET, finances, etcètera.

En aquesta darrera edició la mostra és representativa gairebé al 100 per cent, ja que ha comptat amb dades de 197 dels 204 CET registrats, els quals ocupen 16.718 treballadors amb discapacitat (13.110 amb especials dificultats). La manufactura, la jardinera i la neteja són les principals activitats. La discapacitat intel·lectual, la discapacitat física no motora i el trastorn de salut mental són les tipologies més nombroses entre els treballadors amb discapacitat.

Entre les  preocupacions actuals i futures de molts centres es troben l’envelliment prematur dels treballadors, que obligarà a replantejar la forma i el tipus de feina que poden fer unes plantilles cada cop més madures, i la competència que pateixen per part de l’empresa ordinària i el sector públic. La FECETC ha encarregat una anàlisi acurada de l’informe a un expert amb la qual farà una presentació als CET associats.

Estudi InfoCET 2020 (amb dades de 2019)  

 

 

NOTÍCIES

CERCAR TEMES

Altres notícies de la FECETC