La fira ‘Sí, i millor’ s’integra dins del Saló de l’Ocupació, del 21 al 23 de setembre, juntament amb BizBarcelona

27/08/2020

La Fira d’Ocupació di-Capacitat i Talent ‘Sí, i millor”, que s’havia de celebrar al març a les Drassanes, tindrà lloc, previsiblement, del 21 al 23 de setembre, al palau 8 de Fira de Barcelona a Montjuïc, integrat dins del Saló de l’Ocupació.

Organitzada per la Federació de Centres Especials de Treball de Catalunya (FECETC), amb el suport de l’ajuntament de Barcelona, tindrà lloc dins la convocatòria conjunta de BizBarcelona i el Saló de l’Ocupació, amb format presencial, seguint totes les mesures de seguretat i prevenció imprescindibles en la lluita contra la COVID-19; inclourà un ampli ventall d’iniciatives en línia.

Com en edicions anteriors, l’objectiu de la fira és facilitar la inserció laboral de les persones amb discapacitat en posar-les en contacte amb empreses interessades a contractar-les i, alhora, proporcionar eines per guanyar habilitats per trobar feina. Així, a la fira es podran fer entrevistes a candidats, s’oferiran serveis d’intermediació laboral i preselecció de candidats, conferències per part de professionals de referència en el seus camps de coneixement, presentació de les empreses participants tant en xarxes socials com presencialment, etcètera. L’any passat, al llarg del dia i mig de la fira, que va rebre uns 3.000 visitants, es van recollir 1.400 currículums i es van fer 750 entrevistes als candidats.

Segons les darreres dades de l’Informe 2020 del Mercado de Trabajo de las persones con discapacidad del Servicio Público de Empleo (SEPE), les dificultats d’inserció del col·lectiu es posen de manifest amb el percentatge que representa la contractació d’aquests treballadors sobre el total de l’Estat. Mentre les persones amb discapacitat en edat laboral són un 6,29 per cent sobre la població nacional, la seva contractació representa només l’1,58 del total. La xifra de contractes registrats als serveis públics de ocupació durant el 2019 va ser de 22.512.221; d’aquests, 354.911 van ser subscrits amb persones amb discapacitat.

Obligació legal

A banda de la inserció laboral del col·lectiu, la fira vol ajudar les empreses de més de 50 treballadors a complir amb l’obligació legal de reservar un 2 per cent de llocs de treball al col·lectiu. Així, a més, s’avança en l’Agenda 2030 i en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) definits per l’ONU, ja que s’incideix, entre d’altres, en l’Objectiu 8 de Treball decent i creixement econòmic i el 17 d’Aliances per aconseguir els objectius.

D’altra banda, la fira guanyarà en visibilitat en fer-se en el marc de Biz Barcelona i el Saló de l’Ocupació, cosa que facilitarà el coneixement per part de visitants, emprenedors i pimes presents. Així, teixint aliances amb els altres certamens s’enforteix l’objectiu d’impulsar l’activitat econòmica i adaptar els negocis, el mercat laboral i el talent humà al nou escenari que ha sorgit amb la pandèmia del coronavirus. Cadascun d’ells mantindrà els enfocaments i el programa d’activitats propi, però confluiran en eines, recursos, orientació i propostes formatives d’utilitat per a assistents i expositors. L’oferta presencial es completarà  amb activitats en línia com ara conferències, assessorament i càpsules formatives.

NOTÍCIES

CERCAR TEMES

Altres notícies de la FECETC