Els Centre Especials de Treball (CET) segueixen demostrat que són el principal pilar d’ocupació de les persones amb discapacitat. Així, segons el darrer informe d’ODISMET, l’Observatori  sobre mercat de treball i discapacitat a Espanya, els CET van ser els responsables del 70 per cent dels més de 117.000 contractacions especifiques que es van fer al col·lectiu al llarg del 2019. D’aquests, un 12,9 per cent del total es van fer a Catalunya, per sota del 18,8 per cent d’Andalusia i del 16,5 per cent de la comunitat de Madrid.

Per sector d’activitat, la que concentra un major nombre de contractacions, amb l’11,9 per cent, és el de serveis a edificis i jardineria, mentre que les principals ocupacions dels contractes corresponen a neteja, operaris d’indústria, conserges i venedors de joc i apostes.

Altres dades que mostra l’informe, molt extensa, és que el 89 per cent dels contractes fets el 2019 era temporal i només el 38,6 per cent dels contractats eren dones. La major part de feines són de caràcter molt elemental.

 

➡  Informe Odismet sobre mercado de trabajo y discapacidad

Aquesta pàgina web pot usar cookies per recordar les teves dades d'inici de sessió i recopilar estadístiques per optimitzar la funcionalitat del lloc. Veure política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies