El Servei d’Intermediació Laboral organitza el seu primer curs online

03/06/2020

Un total de 15 persones amb discapacitat i/o trastorn mental participants de programes d’inserció laboral de la FECETC, van iniciar a l’abril una formació en Neteja de superfícies i mobiliari d’edificis i locals en format online, a través del campus virtual del centre de formació Sinèrgia T&T, que inclou un període optatiu de pràctiques en empresa ordinària, i elevades possibilitats d’ocupar-se.  Les persones inscrites es composen de dos grups diferents, els participants del programa SIOAS 2019-2020, i els que provenen de projectes propis de la FECETC, com la fira Sí, i Millor, o l’agència d’ocupació. Aquesta formació tècnicoprofessional de 230 hores en total, prepara a l’alumnat per ser professionals del sector de la neteja, un dels que més s’ha revalorat arran de la crisi sanitària de la COVID-19

La formació ja s’havia organitzat en edicions anteriors de manera presencial, essent molt ben acollida i proporcionant feina al 70 per cent de les persones participants l’any 2019. Arran del confinament, la FECETC es va plantejar aquest format per primer cop, aconseguint així que les persones participants no perdessin l’oportunitat de realitzar-la tot i la crisi sanitària, i puguin aprofitar aquesta situació per  formar-se des de casa.

El campus virtual de Sinergia T&T disposa de fòrum, xat, bústia de professorat i biblioteca virtual amb recursos multimèdia. Permet seguir el temari de manera senzilla i dinàmica des de qualsevol dispositiu (PC, Tablet o Smartphone), en qualsevol moment, i gaudint del seguiment i dinamització del professorat.

També es proposen exercicis pràctics i es programen webinars i videotrucades grupals, cosa que afavoreix la inclusió digital dels  participants en familiaritzar-se amb aquestes tecnologies tan esteses avui dia. Un altre avantatge de la metodologia online és que permet major flexibilitat i que s’inscriguin persones que en condicions normals no haurien pogut per raons de conciliació o mobilitat. El curs és impartit per dos  formadors/tutors amb experiència al sector, i coordinat des de Sinèrgia T&T, amb més de 20 anys d’experiència i reconegut oficialment. L’àrea laboral de FECETC també hi participa activament fent seguiment personalitzat, i oferint formació en noves tecnologies perquè els participants en puguin treure un màxim profit.

NOTÍCIES

CERCAR TEMES

Altres notícies de la FECETC