La crisi del coronavirus ha dut 94 Centres Especials de Treball (CET) catalans a presentar en les darreres setmanes algun Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTOs), amb 5.453 treballadors afectats (però no se sap quants d’aquests tenen alguna discapacitat), segons ha explicat aquest matí el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, qui ha comparegut en roda de premsa per explicar una segona fase del ‘desconfinament’ de les polítiques actives d’ocupació, aquest cop les destinades a les persones amb discapacitat i trastorn mental.

Ha explicat, segons resum fet pel COCARMI, que s’han reactivat dues convocatòries relacionades amb els CETs, per un import de 65,3 milions d’euros i que tenen impacte en 10.000 treballadors amb discapacitat, 1.100 professionals i 204 CETs.

  • Convocatòria USAPs: 11 milions d’euros, que preveu l’adaptació de les actuacions al context sociolaboral ocasionat per la COVID19
  • Convocatòria foment integració laboral (50% SMI especials dificultats): 54,3 milions d’euros

Quant a les convocatòries de CETs, també ha destacat que en el Decret de mesures urgents es preveu avançar una bestreta del 70% de les subvencions pels mesos ja vençuts per tal de donar liquiditat.

La tercera convocatòria que ha comentat és el SIOAS, amb un import de 9,375 milions d’euros, destinada a 2300 usuaris amb discapacitat, 140 professionals i 60 entitats prestadores del servei.

Finalment, ha destacat que les persones amb discapacitat són una prioritat del Govern i del Departament, motiu pel qual es mantenen les polítiques actives d’ocupació per a les persones amb discapacitat i trastorn de salut mental, a diferència del que va succeir en la crisi de 2008, en què es van retallar.

A preguntes dels periodistes (El Periódico i Europapress) ha comentat que 94 CETs han presentat un ERTO, amb 5453 treballadors afectats (no saben quants tenen discapacitat). En aquests moments no saben si s’estan destruint llocs de treball als CETs, però les bestretes i la reactivació de les convocatòries també estan pensades perquè els ERTO no es converteixin en ERO.

Nota de premsa del departament de Treball

Enllaç on descarregar l’àudio i el vídeo de la roda de premsa:

▶ https://drive.google.com/open?id=1QWjcPi3jJHWboLaTQdU2Fktyi1lPRl7L

Aquesta pàgina web pot usar cookies per recordar les teves dades d'inici de sessió i recopilar estadístiques per optimitzar la funcionalitat del lloc. Veure política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies