La fira està organitzada per FECETC, amb assistència tècnica de l’Assoc. Inserta Empleo i el suport de l’ajuntament de Barcelona

Serà els dies 11 i 12 de març a les Drassanes Reials de Barcelona

La fira ‘Sí, i Millor, Di-Capacitat i Talent’ obrirà un any més les seves portes els dies 11 i 12 de març de 2020 a les Drassanes Reials de Barcelona. El seu objectiu és facilitar la inserció laboral de les persones amb discapacitat i, alhora, ajudar les empreses de més de 50 treballadors a complir amb l’obligació legal de reservar un 2 per cent de llocs de treball al col·lectiu.

Empreses com Adecco, Amazon, Carrefour, Cap Gemini, Everis, Frigicoll, Mutua Atlantida i Quirón Salud són algunes de les companyies que s’han incorporat enguany al certamen, el qual es donarà a conèixer als barcelonins gràcies a la instal·lació de banderoles arreu de la ciutat i a la promoció que se’n farà en una dotzena de pàgines web municipals.

La fira està organitzada, novament, per la Federació de Centres Especials de Treball de Catalunya (FECETC), amb l’assistència tècnica de l’Assoc. Inserta Empleo  i el suport de l’ajuntament de Barcelona. Compta, d’altra banda, amb l’experiència de dues edicions anteriors i amb la col·laboració del grup de comunicació Media Responsable, SL.

L’any passat van participar a la fira una trentena d’empreses (ISS, Bacardi, Carrefour, Nestlé i Kellogg’s van ser algunes d’elles), que van recollir 1.400 currículums, van fer  750 entrevistes als candidats i van conèixer en directe el seu talent i capacitats.

Al llarg del dia i mig de la fira van assistir-hi més de 3.000 persones amb discapacitat i ganes de treballar, la qual cosa va provocar cues als estands per deixar el currículum, informar-se sobre oportunitats laborals i concertar entrevistes. D’altra banda, els diferents tallers organitzats per millorar les habilitats i possibilitats d’ocupació dels candidats van omplir a vessar l’auditori i van ser molt ben valorats.

Per a les empreses i entitats, la fira és una palanca per potenciar la seva reputació, projectar el seu compromís social, donar contingut a la seva política de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) i contactar amb bons professionals que enriquiran els equips  amb els seus valors i diversitat; tot això sense oblidar el compliment de l’obligació que tenen les empreses de més de 50 treballadors de reservar el 2 per cent de la plantilla a persones amb discapacitat (Decret 86/2015). Es tracta, d’altra banda, d’una forma d’avançar en l’Agenda 2030 i en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) definits per l’ONU.

Per a les persones amb discapacitat, és l’ocasió per contactar, en un sol espai de 1.700 metres quadrats, amb empreses que tenen vacants o bé una bossa d’ocupació per al col·lectiu, el qual té més dificultats que la resta de la població per accedir al món laboral. Segons les darreres dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), corresponents a 2018, la taxa  d’ocupació del col·lectiu era del 25,8 per cent, quan en la població sense discapacitat és del 65,9 per cent. Aquesta bretxa demostra que hi ha molta feina per fer per promoure la inserció laboral del col·lectiu. Per això, a més de l’oferta de vacants, la fira està preparant, diversos tallers i activitats formatives que ajudaran els candidats en la seva recerca de feina, com la preparació de currículums o entrevistes de treball o la potenciació d’aquelles capacitats i habilitats personals que més valor poden aportar.

Aquesta pàgina web pot usar cookies per recordar les teves dades d'inici de sessió i recopilar estadístiques per optimitzar la funcionalitat del lloc. Veure política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies