La FECETC coordina el grup de treball d’aquest àmbit, que va presentar les primeres propostes a la reunió del 9 de gener.

La inserció laboral del col·lectiu és un dels sis grans àmbits de treball de la Taula pel Pacte Nacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, que es reuní el 9 de gener a la Generalitat després la seva constitució, al juliol passat. La trobada estava encapçalada pel president de la Generalitat, Quim Torra, el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, i el president del COCARMI, Antonio Guillén.

Precisament, i com a membre del COCARMI, el grup de treball sobre inserció laboral està coordinat pel nostre president, Josep Roset, juntament amb Àngels Pujols, com a representant de la Generalitat. El grup s’ha reunit fins ara en tres ocasions.

Propostes en inserció laboral

En la reunió general del 9 de gener, Josep Roset va voler destacar, en la seva intervenció, i d’entre totes les propostes, “les que essencialment han estat pensades per accedir al mercat laboral per via de la inserció ordinària, del mercat protegit mitjançant els CET i per la via del treball autònom (emprenedoria)”. Així mateix, va remarcar la importància d’afavorir “l’entrada, transició i sortida del mercat laboral” i tenir en compte “l’envelliment i la jubilació”.  A més, “com a mesures transversals proposem que hi hagi una legislació que doni suport a l’accés al lloc de treball i garanteixi tots els drets laborals i sindicals”.

D’altra banda, va dir, “considerem molt important que es puguin recopilar dades reals i  dades estadístiques de l’ocupació activa de les persones amb discapacitat, entre d’altres…” així com “adoptar mesures legislatives sobre els ajustos raonables i els suports en l’àmbit laboral.

Entre les mesures específiques destacà fer participar les persones amb discapacitat, les famílies i les entitats en les polítiques públiques per la inclusió al mercat laboral, promoure les oportunitats laborals tant al mercat privat com públic, fomentar programes d’autoocupació i per promoure l’emprenedoria. El grup de treball proposa, igualment, mesures concretes sobre les discapacitats sobrevingudes (la reincorporació al mercat de treball), l’accessibilitat, la mobilitat i “la formació com a peça clau, amb el reciclatge, la formació contínua i professional”.

En la proposta s’integren totes les mesures de la Convenció de les Nacions Unides i s’afegeix, com a mesura nova, l’acompanyament de la transició entre l’escola i el mercat laboral.

Entre els diferents grups de treball es van presentar els 38 reptes i 276 mesures consensuats pels experts en els diferents àmbits.  La major part d’aquestes mesures parteixen del mandat de la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, segons explicà en l’acte el conseller  de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, que va fer una especial menció a l’accessibilitat i al reglament que s’està elaborant per desenvolupar la Llei d’Accessibilitat i que serà un dels més avançats d’Europa. Per la seva banda, el secretari d’Afers Socials, Francesc Iglesies, incidí en la transversalitat de les mesures, les quals, en una fase posterior, “s’han de traslladar a accions concretes. És un document viu”.

 

Més detalls sobre la reunió en aquesta INFORMACIÓ del COCARMI

Aquesta pàgina web pot usar cookies per recordar les teves dades d'inici de sessió i recopilar estadístiques per optimitzar la funcionalitat del lloc. Veure política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies