La taxa d’atur de les persones amb discapacitat a Espanya es va reduir 1 punt el 2018 i es va situar en el 25,2%. Malgrat aquesta caiguda, va superar en 10,1 punts a la de la població sense discapacitat (15,1%). Així ho apunta l’últim estudi ‘L’ocupació de les persones amb discapacitat’, publicat a finals de desembre per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

Per la seva banda, la taxa d’ocupació va ser del 25,8%, davant el 65,9% registrat en les persones sense discapacitat. Aquesta taxa es va reduir en 0,1 punts respecte al 2017.

L’informe recull informació també per trams d’edat, comunitats autònomes, nivell educatiu i gènere.

En aquest sentit, l’informe de l’INE posa en relleu que les dones amb discapacitat es troben en pitjor situació que els homes, tot i que entre les persones amb discapacitat la bretxa és una mica menor que en la població sense discapacitat (33,6% la taxa d’ activitat de les dones, 35,1% la dels homes).

El més destacable del col·lectiu de persones amb discapacitat és la seva baixa participació en el mercat laboral. En 2018 la seva taxa d’activitat va ser de l’34,5% (mig punt menys que el 2017), és a dir, més de 43 punts inferior a la de la població sense discapacitat. A Catalunya, la taxa d’activitat arribava al 35%.

Podeu consultar tots els detalls de l’estudi fent clic AQUÍ

Aquesta pàgina web pot usar cookies per recordar les teves dades d'inici de sessió i recopilar estadístiques per optimitzar la funcionalitat del lloc. Veure política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies