L’assemblea extraordinària de socis de la Federació de Centres Especials de Treball (FECETC) celebrada ahir a l’hotel d’Entitats La Pau de Barcelona va decidir donar suport a la proposta de la federació als sindicats en la negociació del conveni col·lectiu del sector a escala autonòmica.

Aquesta proposta, que ja s’ha fet arribar als sindicats i s’abordarà demà, 27 de novembre, a la darrera reunió dels representants dels treballadors, fa referència a les prestacions per incapacitat temporal per malaltia comuna i amb ella es vol donar una mica més de “flexibilitat” a aquest punt en comparació amb el conveni estatal, segons apuntava la secretària de la federació, Marta Alzina, al capdavant de la reunió juntament amb l’expresident Julio Martínez i l’advocat Francisco Javier Guardiola.

Ara bé, en cas de no arribar a acord amb els sindicats, seria d’aplicació el conveni estatal, que fixa uns mínims irrenunciables. En una sala que era ben plena, al llarg de l’assembla es va parlar així mateix de l’evolució del conveni en els últims anys, d’aspectes positius que s’han introduït, com la unificació del concepte salarial en una única partida, dels efectes i confusions que han acompanyat la pujada del Salari Mínim Interprofessional fins als 900 euros i de l’aplicació del conveni en els centres especials de treball que no es consideren d’iniciativa social. En aquest punt també es va posar sobre la taula què s’entén per CET d’iniciativa social i les sentències que han ofert la seva posició al respecte.

Aquesta pàgina web pot usar cookies per recordar les teves dades d'inici de sessió i recopilar estadístiques per optimitzar la funcionalitat del lloc. Veure política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies