“Vetllar per la integració social de les persones amb discapacitat mitjançant la contractació directa per l’empresa ordinària complint la quota de reserva del 2% dels llocs de treball a persones amb discapacitat en empreses de 50 o més treballadors/es”. Aquest és un dels objectius de la Inspecció de Treball a Catalunya per a l’exercici 2020, segons va informar el departament de Treball de la Generalitat a finals d’octubre en fer balanç dels tres primers trimestres de l’any en matèria inspectora a Catalunya.

Precisament, el secretari general de Treball, Josep Ginesta, també va fer esment a aquest objectiu  en el transcurs de la jornada de FECETC ‘El futur del Treball i les Persones amb Discapacitat’ que vam celebrar a Foment del Treball. A banda de les actuacions ja habituals de la inspecció de Treball, Gnesta va avançar una “campanya especial” pel compliment de la quota de reserva del 2 per cent a l’empresa ordinària perquè, al seu parer, “no té sentiti que parlem d’un model català que aposta per l’empresa ordinària” pel que fa a contractació de persones amb discapacitat” i, en canvi, “després les empreses ordinàries no contractin a ningú”.

D’altra banda, va comentar que malgrat que “els marcs sancionadors per ells mateixos no són constructius”, més important que el cost econòmic de la sanció pot ser el cost “reputacional” per a l’empresa sancionada.

Controlar el temps de descans i de treball, perseguir el frau en la contractació temporal, evitar la discriminació per raó de genera i seguir treballant per reduir la sinistralitat al sector de la construcció són altres objectius de l’activitat inspectora per al 2020.

Nota de premsa del departament de Treball, Afers Socials i Famílies

Aquesta pàgina web pot usar cookies per recordar les teves dades d'inici de sessió i recopilar estadístiques per optimitzar la funcionalitat del lloc. Veure política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies