L’estudi Impacto de la inclusión social y laboral de las personas con discapacidad en la reputación de las empresas és el resultat d’un projecte de la Fundació ONCE, impulsat  juntament amb algunes empreses del Fòrum Inserta i l’assessorament de PWC, per mesurar  quant i com ha millorat la qualitat de vida del treballadors amb discapacitat en incorporar-se als  equips de les 20 empreses participants. El projecte, a més, aconsegueix monetitzar aquesta millora. A més, la Fundació ONCE ha volgut conèixer com les polítiques d’inclusió de les persones amb discapacitat contribueixen a la creació de valor de les empreses.

L’experiència ha demostrat  que la incorporació de persones amb discapacitat als equips influeix de manera positiva i directa en una millora de la motivació i en la capacitat d’innovació dels mateixos. El projecte vol analitzar si això es pot traslladar a l’àmbit empíric. L’aproximació s’ha fet des del punt de vista de la reputació corporativa i per a això s’ha comptar amb The Reputation Institute i el seu model de mesura i gestió de la reputació.

En definitiva, la fundació continua buscant maneres de seguir aportant valor als seus aliats i de convèncer a més empreses i organitzacions de la necessitat de comptar amb el talent de les persones amb discapacitat i de treballar per una economia més inclusiva.

A les seves conclusions, es confirma “que el públic general premiï o castigui la reputació de les empreses té implicacions directes no només en la reputació, sinó en la consecució dels seus objectius de negoci”. A més, “l’elevat desconeixement de les polítiques d’inclusió dutes a terme per les empreses és per a elles una oportunitat clara de millora”.

Aquesta pàgina web pot usar cookies per recordar les teves dades d'inici de sessió i recopilar estadístiques per optimitzar la funcionalitat del lloc. Veure política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies