El salari mitjà anual brut dels treballadors amb discapacitat és un 17 per cent menor al de les persones sense discapacitat, segons les últimes dades, de 2017, donats a conèixer el 19 de setembre per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

Així, el salari mitjà brut dels treballadors amb discapacitat era de 19.726,2 euros el 2017, mentre que el de les persones sense discapacitat (23.764,8 euros). De totes maneres el salari de les persones amb discapacitat va millorar un 2,2 per cent respecte a 2016.

La taxa d’activitat laboral del col·lectiu de persones amb discapacitat va ser del 35,0 per cent el 2017, més de 42 punts inferior a la de la població sense discapacitat.

La taxa d’atur, per la seva banda, s’ha situat al 26,2 per cent, nou punts més que la de la població sense discapacitat.

La diferència salarial entre homes i dones es redueix en el cas dels treballadors en situació de discapacitat, però segueix existint. Els homes amb discapacitat cobren un 15,9 per cent més que les dones amb discapacitat, quan la diferència salarial entre homes i dones sense discapacitat és del 22,2 per cent.

Poden accedir a més dades i a l’informe complet de l’INE clicant AQUÍ

Aquesta pàgina web pot usar cookies per recordar les teves dades d'inici de sessió i recopilar estadístiques per optimitzar la funcionalitat del lloc. Veure política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies