Recursos: Guia “Mesures alternatives a la quota de reserva de persones amb discapacitat’

13/09/2019

Coberta de la guia

La Fundació Empleo y Salud Mental ha editat la Guia de “Mesures alternatives a la quota de reserva de persones amb discapacitat”. El seu objectiu és facilitar el coneixement de la normativa legal vigent relacionada amb l’ocupació de les persones amb discapacitat, aprofundir en els procediments per complir amb els requeriments legals i, en definitiva, impulsar la contractació de les persones amb discapacitat i la seva inclusió laboral

Com saben, la norma preveu unes mesures alternatives de caràcter excepcional al compliment de la quota de reserva del dos per cent en favor de treballadors i treballadores amb discapacitat en empreses de 50 o més treballadors. Aquestes mesures han suposat des de la seva regulació inicial, a més d’una via de compliment legal per a les empreses, un instrument de generació d’ocupació per a les persones amb discapacitat, segons s’explica a la introducció de la guia.

Al seu torn, les mesures alternatives han facilitat l’acostament de les empreses a la realitat de les persones amb discapacitat, trencant, en certa mesura, 5 L Pròleg 6 les barreres i estereotips existents. “La difusió i el coneixement de la normativa i el poder disposar d’instruments pràctics i aplicables, com aquesta Guia, han de facilitar el compliment de les obligacions legals, tant a empreses com a centres especials de treball i a les entitats, i contribuiran a millorar les oportunitats d’ocupació per a les persones amb discapacitat “, apunta la secretària general de FEACEM, Josefa Torres.

Poden descarregar la guia clicant AQUÍ

NOTÍCIES

CERCAR TEMES

Altres notícies de la FECETC