La Generalitat, molt crítica amb el sistema de distribució a les comunitats

La Conferència Sectorial d’Ocupació i Polítiques Laborals celebrada el 18 de juliol a Madrid  (s’hauria d’haver celebrat a l’abril) va informar sobre un projecte d’ordre pel qual s’incrementaran, amb caràcter extraordinari, i únicament per a 2019, el percentatge de les subvencions destinades al manteniment de llocs de treball de persones amb discapacitat als Centres Especials de Treball (CET).

Tal com informa en nota de premsa el Ministeri de Treball, aquests ajuts vinculen la seva quantia al salari mínim interprofessional (SMI) vigent en cada moment, de manera que aquestes subvencions s’han vist afectades per la pujada del salari mínim interprofessional a 900 euros per 2019. D’aquesta manera, es pretén incrementar el percentatge de finançament  del 50 per actual al 55 per cent de l’SMI, però només en aquelles persones amb discapacitat severa (el que suposa un augment de 20 milions addicionals). Aquesta distribució es farà a l’octubre de manera directa a les comunitats autònomes.

El departament de Treball de la Generalitat, molt crític amb el sistema de distribució dels fons (té en compte la població total amb discapacitat de cada comunitat i no només les que treballen), ha demanat més informació al Ministeri; alhora, té previst convocar una reunió informativa amb les entitats representatives dels CET.

Informació addicional

Nota de premsa de La Moncloa

Nota de premsa del Ministeri de Treball

Notícia publicada per El Periódico

Aquesta pàgina web pot usar cookies per recordar les teves dades d'inici de sessió i recopilar estadístiques per optimitzar la funcionalitat del lloc. Veure política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies