Un dels sis grups de treball que s’hi formaran estarà dedicat a la inserció laboral del col·lectiu.  

El president de FECETC, Josep Roset, va ser ahir en l’acte de constitució de la Taula pel Pacte Nacional sobre els Drets de les persones amb discapacitat que va tenir lloc al Palau de la Generalitat i que va estar encapçalada pel president de la Generalitat, Quim Torra.

Josep Roset hi anava juntament amb representants de la resta de federacions del Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI),del qual formem part, comitè que va celebrar l’impuls del Pacte Nacional com a mostra del compromís del Govern amb els drets de les persones amb discapacitat.

No obstant això, va demanar a la Generalitat que no oblidi els problemes actuals. El president del COCARMI i vicepresident segon del Consell de la Discapacitat de Catalunya, Codiscat, Antonio Guillén, va dir en la seva intervenció que “en aquesta taula construirem el futur, però també cal que garantim el present”. Afegí que la pròrroga pressupostària “està determinant la continuïtat i la sostenibilitat econòmica del teixit associatiu, des del qual estem sostenint a les persones dins de la comunitat. Per aquestes persones no podem dir només bones paraules, sinó que hem de poder donar resposta, també, a les seves necessitats d’avui”.

El Pacte Nacional, del qual es va constituir ahir la Taula que l’ha de fer possible, ha de ser l’eina que abordi tots els reptes que té la ciutadania amb discapacitat d’acord amb els principis i mandats de la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat.

La Taula organitzarà, al llarg dels propers 12 mesos, diverses reunions en què participaran, a més de membres del Codiscat, altres agents com els agents econòmics i socials més representatius, els col·legis professionals,  entitats municipalistes, la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya i La Confederació.

Grup de treball sobre inserció laboral

Durant l’acte, el secretari d’Afers Socials, Francesc Iglesies, va explicar que es constituiran sis grups de treball, amb experts de cada àrea, per abordar els reptes del col·lectiu en els camps de  la sensibilització, la salut i els suports, l’educació, les llibertats civils i polítiques, la sostenibilitat del sistema i el finançament, i la inserció laboral.

El grup de treball sobre inserció laboral abordarà

  • Cóm ha d’evolucionar el model català d’inserció laboral
  • Les polítiques actives d’ocupació per a persones amb discapacitat
  • L’estratègia de la inserció laboral a l’empresa ordinària
  • El treball amb suport centrat en la persona
  • Flexibilització i compatibilitat de serveis ocupacionals i laborals
  • Evolució i millora dels Centres Especials de Treball

 

 

Informació complementària

Nota de premsa del COCARMI

Nota de premsa del Govern de la Generalitat

Aquesta pàgina web pot usar cookies per recordar les teves dades d'inici de sessió i recopilar estadístiques per optimitzar la funcionalitat del lloc. Veure política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies