El finançament de les entitats d’atenció i suport a les persones amb discapacitat va ser un dels temes protagonista de la darrera reunió del Consell de la Discapacitat de Catalunya, celebrada el 20 de juny passat i a la qual va assistir el president de la nostra federació, Josep Roset, en nom dels Centres Especials de Treball (CET) de Catalunya. La reunió va estar encapçalada pel president de la Generalitat, Quim Torra, que ostenta la presidència del Consell, i pel president del COCARMI (Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat), Antonio Guillén, que ocupa la vicepresidència juntament amb el conseller de Treball, afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani.

A nivell general, en la trobada es va parlar de la importància de la transversalitat de les polítiques relacionades amb la discapacitat, així com d’avançar d’acord amb la Convenció Internacional sobre els Drets de les persones amb Discapacitat. A més, es va parlar de la propera constitució del Pacte Nacional de la Discapacitat i de lluitar contra la desigualtat, entre d’altres.

I al damunt de la taula, en tot moment, el problema de la pròrroga pressupostària, que s’arrossega des de fa diversos exercicis.

Contractació  reservada i CET

Des del departament  d’Economia es va informar que enguany s’han reservat 20 milions d’euros de contractació pública per a entitats que donen feina a persones amb discapacitat. Es un 11 % sobre el total i es preveu anar augmentant la xifra amb el temps.

Quant al retard en el pagament de les subvencions als CET, el secretari d’Afers Socials, Francesc Iglesias, va dir que encara no hi ha una data concreta de publicació de les properes ordres que regulen les subvencions. Mentrestant, proposà recórrer a l’Institut Català de Finances (ICF), o descomptar i/o ajornar els pagaments amb Hisenda i la Seguretat Social. Alhora, es va suggerir crear una altra comissió per buscar solucions al problema. El Cocarmi es va queixar que els instruments financers que ens aporta l’ICF son més cars que la resta del mercat financer. L’avantatge, però, és que no cal garantir el 80 per cent del crèdit demanat, avalat per les convocatòries del departament de Treball.

Al seu torn, el director general d’Economia Social, Josep Vidal, va demanar esperar a la reunió de la Conferència Sectorial que convoca el Mnisteri per saber els recursos que necessitem. Tot i això, recordem que la Generalitat ha d’aportar recursos propis. Des de FECETC calculem que de la Conferència Sectorial han d’arribar 62’5 milions, mentre que el Govern de la Generalitat ha d’afegir uns 33 milions més. D’altra banda, es va informar que, probablement al juliol, hi haurà una  convocatòria per inversió a l’empresa d’uns 3,5 milions d’euros.

Aquesta pàgina web pot usar cookies per recordar les teves dades d'inici de sessió i recopilar estadístiques per optimitzar la funcionalitat del lloc. Veure política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies