Dimecres 13 de març, tot just abans que obrís portes la fira ‘Sí i millor, Di-Capacitat i Talent’, la federació va celebrar a l’auditori del Museu Marítim l’assemblea general ordinària anual de socis, en la qual es van aprovar els comptes i la Memòria d’Activitats del 2018. La Junta estava encapçalada pel president de FECETC, Josep Roset, la secretària, Marta Alzina, i la tresorera, Bibiana Bendicho. En ella es va explicar, a més, el Pla d’Actuació del 2019 “que va en la mateixa línia que el 2018”, segons apuntà Roset. Aquesta mateixa línia inclou seguir amb la interlocució amb els partits polítics i administracions a través d’entitats de les quals forma part, com ara Foment del Treball i el COCARMI (Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat), perquè és important “tenir veu i vot als òrgans on som representats”, més tenint en compte que “som una estructura petita”, apuntà Roset. I afegí: “com en més llocs hi siguem més podrem influir i, així, beneficiar els nostres associats”.

Roset apuntà que es continuarà treballant per als socis i perquè es compleixi la llei que regula els CET i es mostrà satisfet pel creixent volum de contractació pública adreçada a CETs. Mentrestant, cal seguir incidint al sector privat perquè es conegui la reserva legal del 2 per cent de treballadors amb discapacitat a les empreses de més de 50 treballadors.

Roset agraí públicament l’altruisme dels membres de la Junta, així com la tasca dels voluntaris, en tota la feina de promoció i defensa dels drets laborals de les persones amb discapacitat i dels CET. A més, atès els limitats ingressos de la federació (que tenen com a pilars les quotes dels socis i les subvencions) i els minvants recursos públics, va apel·lar a buscar noves fórmules alternatives de finançament. D’altra banda, va informar de la millora, mica en mica, del posicionament de FECETC a la societat i del creixent reconeixement social, així com de la voluntat d’ampliar el ventall de serveis que s’ofereixen als associats. Precisament, per conèixer les seves necessitats, els neguits i problemes del seu dia a dia, Roset i el director de la federació, Miquel Vidal, van visitar el 2018 una trentena de centres especials de treball associats. Finalment, ja en el torn de precs i preguntes, Roset, juntament amb el vicepresident Josep Maria Solanellas i l’expresident Julio Martínez, exposaren la situació dels contenciosos sobre retallades en les subvencions al Salari Mínim Interprofessional (SMI) que reben els CET. Al respecte, Roset considera que s’està treballant bé, amb una bona estratègia i bons resultats “sovint contra el que opinava la majoria” i en un camp on hi ha molts diners en joc i beneficiant a tot el sector, no només als centres de la federació.

Però tot i que la justícia està donant la raó a FECETC, la Generalitat ha mantingut, en la convocatòria de 2019, els mateixos criteris que en convocatòries anteriors, per la qual cosa es tornaran a impugnar les bases (amb el cost econòmic que comporta). A més, i atès el silenci de l’administració un cop coneguda la darrera sentència, s’ha demanat la seva execució forçosa.

Aquesta pàgina web pot usar cookies per recordar les teves dades d'inici de sessió i recopilar estadístiques per optimitzar la funcionalitat del lloc. Veure política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies