La fira està organitzada per FECETC, amb assistència tècnica d’Inserta-Grupo ONCE i el suport de l’ajuntament de Barcelona

La fira ‘Sí, i Millor, Di-Capacitat i Talent’  escalfa motors per obrir les seves portes els dies 13 i 14 de març al Museu Marítim de Barcelona. L’objectiu del certamen és facilitar la inserció laboral de les persones amb discapacitat i, al mateix temps, ajudar les empreses de més de 50 treballadors a complir amb l’obligació legal de reservar un 2 per cent de llocs de treball al col·lectiu.

La fira està organitzada per la Federació de Centres Especials de Treball de Catalunya (FECETC), amb l’assistència tècnica d’Inserta-Grupo ONCE i el suport de l’ajuntament de Barcelona. Compta, a més, amb l’aval de l’exitosa edició de 2018, en què van participar 30 empreses i a la qual van assistir més de 2.000 persones amb discapacitat i moltes ganes de treballar, la qual cosa va provocar cues als estands per deixar el currículum, informar-se sobre oportunitats laborals i concertar entrevistes. D’altra banda, els diferents tallers organitzats per millorar les habilitats i possibilitats d’ocupació dels candidats van omplir a vessar l’auditori i van ser molt ben valorats.

De cara a les empreses i entitats, que ja han començat a reservar els primers espais (Acciona, ISS, Ilunion, Carrefour, Nestlé, Kellogg’s, Foment del Treball…), prendre part a la fira significa una important palanca per potenciar la seva reputació, projectar el seu compromís social, donar contingut a la seva política de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) i contactar amb bons professionals que enriquiran els equips  amb els seus valors i diversitat; tot això sense oblidar el compliment de l’obligació que tenen les empreses de més de 50 treballadors de reservar el 2 per cent de la plantilla a persones amb discapacitat (Decret 86/2015). Es tracta, d’altra banda, d’una forma d’avançar en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) definits per l’ONU.

Per a les persones amb discapacitat, és una oportunitat per contactar, en un sol espai de 1.700 metres quadrats, amb empreses que tenen vacants o bé una bossa d’ocupació per al col·lectiu, el qual té més dificultats que la resta de la població per accedir al món laboral. Segons les darreres dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), corresponents a 2017, la taxa d’atur al col·lectiu de persones amb discapacitat va caure 2,4 punts i es va situar en el 26,2 per cent. Aquesta taxa era 9,1 punts superior a la de la població sense discapacitat. Per això, a més de l’oferta de vacants, la fira està preparant, un any més, diversos tallers i activitats formatives que ajudin els candidats en la seva recerca de feina, com la preparació de currículums o entrevistes de treball o la potenciació d’aquelles capacitats i habilitats personals que més valor poden aportar. En l’organització d’aquestes activitats participen Barcelona Activa i Inserta-Grup ONCE.

Així mateix, s’exposaran casos d’èxit empresarial en la inserció laboral de persones amb discapacitat, a més  d’exemples d’emprenedoria dins del col·lectiu que poden servir d’inspiració per a assistents i empreses. La fira pretén, alhora facilitar l’intercanvi d’experiències empresarials i personals dins el sector.

Aquesta pàgina web pot usar cookies per recordar les teves dades d'inici de sessió i recopilar estadístiques per optimitzar la funcionalitat del lloc. Veure política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies