La seu de la Federació de Centres Especials de Treball de Catalunya-FECETC es va omplir dijous 24 de representants de Centres Especials de Treball (CET) per assistir a l’assemblea general extraordinària convocada per abordar diversos assumptes rellevants per als CET.

Així, i després de la presentació per part del president de la federació, Josep Roset, la tresorera, Bibiana Bendicho, va exposar els entrebancs sorgits després de la signatura del conveni per als CET de Catalunya, els aclariments demanats per l’administració i  els canvis que volen introduir els sindicats, com els relatius a l’assimilació del salari base a l’SMI. En aquest sentit, Roset va apuntar que els experts consideren que els plusos s’han de compensar  amb l’SMI, però en cas de litigi serien els jutges els que resoldrien. Això sí, “el que no es pot perdre de vista és la xifra dels 12.600 euros anuals”, recordà Bendicho. 

En la reunió es va parlar així mateix dels últims pagaments de l’administració catalana en concepte d’SMI, que han estat inferiors al que es demanava en la major part dels casos i on la direcció general demana que cada CET pregunti en concret els criteris aplicats pel seu cas.

La situació dels diversos contenciosos que tenim amb la Generalitat va ser un altre dels temes de la sessió, que va ser explicada el vicepresident Josep Mª. Solanellas. Són diversos contenciosos en els quals s’ha donat la raó als CET o a la federació, que estan pendents d’executar i on “reclamem el de sempre, que es compleixi la llei i que es pagui el mateix que a la resta de l’estat, el 50% del SMI per tothom” i les unitats de suport (USAP). La falta de resposta de l’administració catalana ha fet que el proper pas sigui demanar l’execució forçosa de les sentències. Solanellas va parlar així mateix de la importància de la unitat d’acció amb altres federacions de CET ja que, tot i les especificitats de cada col·lectiu, tenim objectius comuns, i plantejar la possibilitat de presentar un recurs d’alçada com han fet altres federacions.

D’altra banda, el president va fer cinc cèntims de la reunió mantinguda el dia abans amb el director general d’Economia Social, Josep Vidal, en la qual demanava suport de FECETC, i de la resta d’entitats de CETs de cara a las negociacions amb el Ministeri de Treball per reclamar més recursos per als centres. Alhora, va presentar un seguit de propostes, sobre les quals Roset va dir que “volem compromisos per escrit” i es mostrà partidari “que tots els CET signem un acord molt detallat” del que demanem en uns moments en què “la Generalitat té tot el sector en contra”.

En el torn de precs i preguntes es va plantejar: “i què fem mentre es resol l’arribada de les subvencions SMI 2019” ja que no són aïllats els casos de centres que ja no saben com pagar les nòmines de desembre de 2018. El responsable d’un centre va dir que aquest gener només podrà pagar la meitat de les nòmines i que viu en una situació angoixant per la manca de  resposta immediata de l’Administració.

També es va fer una crida a la mobilització i una major participació dels CET perquè “estem entre molt malament i pitjor”.

Aquesta pàgina web pot usar cookies per recordar les teves dades d'inici de sessió i recopilar estadístiques per optimitzar la funcionalitat del lloc. Veure política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies